XXIII. COGEN EUROPE ÉVES KONFERENCIA – Beszámoló

A COGEN Europe szervezete évenként rendez nemzetközi konferenciát, ahol az aktuális témák kerülnek megvitatásra. Korábban ezek a konferenciák mindig Brüsszelben voltak. Az MKET tekintélyének köszönhetően, az idén először került megrendezésre az egyik tag országában, hazánkban Budapesten. A Magyar Kapcsolt Energia Társaság nemcsak a szervezésből vette ki a részét, hanem több előadással is hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

 

Összefoglaló

Tisztelt Érdeklődők,

Örömmel tájékoztatunk benneteket arról, hogy 2017. szeptember 21-22-én Budapestenrendezték meg a Cogen Europe éves konferenciáját. A kapcsolt energiatermelés európai szervezete (COGEN Europe) Brüsszelben székel, amelynek tagja a Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) is. A nemzetközi szervezet főbb célja a kapcsolt energiatermelés európai elterjesztése, fejlesztése, széleskörű felhasználása a fenntartható energia jövője érdekében.

A COGEN Europe szervezete évenként rendez nemzetközi konferenciát, ahol az aktuális témák kerülnek megvitatásra. Korábban ezek a konferenciák mindig Brüsszelben voltak. AzMKET tekintélyének köszönhetően, az idén először került megrendezésre az egyik tag országában, hazánkban Budapesten. A Magyar Kapcsolt Energia Társaság nemcsak aszervezésből vette ki a részét, hanem több előadással is hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy több internetes portál és televízió is beszámolt akonferenciáról és az ott elhangzottakról.

Több mint 20 ország 100 szakértője kereste a választ arra, hogy mi lesz a kapcsolt energiajövőbeni szerepe a világon. Örömünkre szolgált, hogy a szakértő előadók mellett számos európai döntéshozót, az iparág vezetőit és a befolyásos gondolkodókat is a közönség és az előadók soraiban tudhattunk.

A Magyar Kapcsolt Energia Társaság részéről Dr. Kiss Csaba elnök, COGEN Europeigazgatóság tagja és Papp András szakmai alelnök előadása sokakat vonzott.

Mivel és hogyan fűtünk, világítunk majd 2050-ben? Többek között erre a kérdésre kerestea választ több nemzetközi szaktekintély. Paul Hodson, az Európai Bizottság Energiahatékonysági osztályának vezetője a konferencia első napján tartott előadásábanarról beszélt, hogy tisztább és olcsóbb energiát szeretne az Európai Unió 2050-re. Ez pedig leginkább úgy érhető el, ha a már meglévő rendszereket hatékonyabban használjuk. UteCollier, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) megújuló energia divíziójának

programvezetője szerint az energetikai rendszereknek jóval összetettebbé kell válniuk a jövőben a termelés és a felhasználás kiegyensúlyozása érdekében.
A konferencia részletes programja megtalálható: http://www.powerofheat.eu/programme

Reméljük, hogy veletek is találkozunk az MKET jövő évi konferencián 2018. március 21-22.Helye: Balatonfüred, Hotel Füred****!

Üdvözlettel;
Dr. Kiss Csaba elnök
Magyar Kapcsolt Energia Társaság

Képtalálat a következőre: „power of heat 2017”