Az energia rendszerek integrálása a dekarbonizáció érdekében – Hans Korteweg

Kedves Látogatóink! 

Hans Korteweg – a COGEN EUROPE elnöke – a közelmúltban publikált egy cikket az EURACTIV weboldalán “Linking the electricity, heat and gas networks key for a cost-effective energy transition” címmel (a teljes cikk a linken elolvasható).

Az európai energetikai szektor óriási feladat előtt áll annak érdekében, hogy 2050-ig karbonsemlegessé váljon. Ahhoz, hogy ezt az ambiciózus célt elérhessük nem csak a technolóigai, hanem a társadalmi és gazdasági lehetőségeket is számba kell venni. A szabályozóknak és döntéshozóknak biztosítani kell, hogy az energiaszegénység ne nőjön, valamint az Európai Unió versenyképes maradjon.

A kapcsolt hő- és villamosenergia termelő szektor elkötelezett az iránt, hogy egy rugalmas, decentralizált és karbonsemleges energiarendszer jöjjön létre Európában 2050-ig. Mi úgy látjuk, hogy a kapcsolt termelés adhatná a gerincét ennek a rendszernek. A kogeneráció segítségével az európai lakosok és piaci szereplők képesek lesznek maguknak előállítani az igényelt energiát, méghozzá megbízható és költséghatékony módon.

Tisztelettel: 

A Magyar Kapcsolt Energia Társaság

Dátum: 2019.04.07.