AZ IEA 2009-ES CHP JELENTÉSE

Az új IEA jelentés szerint a politika csinálóknak a CHP-ba kellene beruházniuk, hogy a klímaváltozással kapcsolatos célkitűzéseiket elérjék

Sajtóközlemény 2009. április 24.

A COGEN Europe Brüsszelben megtartott éves konferenciáján, a klímaváltozás hatásainak csökkentésére alkalmazandó megoldások meghatározása közben az IEA kiadta legutóbbi jelentését a CHP-ről. A jelentés azt az üzenetet fogalmazza meg, hogy a CHP kapacitásának a megduplázásához szükséges globális kereskedelmi lehetőségek rendelkezésére állnak, és hogy a kormányoknak, a klímaváltozással kapcsolatos átfogó stratégiájuk részeként a CHP-ba kellene beruházniuk. Európának határozottabban kellene képviselnie CHP politikáját.

Ezt a jelentést, amely a “Kogeneráció és városfűtés – fenntartható energia technológiák ma . és holnap” címet viselte, a COGEN Europe Brüsszelben, 2009. április 21-én megtartott éves konferenciáján mutatták be. Ez a jelentés azzal a céllal készült, hogy segítse a politikai döntéshozókat, akik szeretnék megvalósítani kogenerációs politikájukat, és a jelentés a különböző országokban az energiapolitikával, a környezetvédelemmel, a pénzügyekkel és a helyi tisztségviselőkkel kapcsolatos politikai megközelítés “leghatásosabb praktikáit” ajánlja a kogeneráció elterjesztése érdekében. A jelentés kapcsolódik a CHP-ról keletkezett 2008 IEA tanulmányhoz, az IEA Nemzetközi Együttműködési erőfeszítések részét képezi.

Az új jelentés rávilágít arra, hogy Európa az otthona a CHP gazdálkodás olyan, világszerte vezető példáinak, mint amilyen Finnország és Dánia, ahol a megtermelt villamos energia teljes mennyiségének 30, illetve 50 %-a a kapcsolt energiatermelésből származik. Mint ilyen, Európa a kapcsolt energiatermelés világviszonylatban vezető helyszíne, és a kapcsolt energiatermelés előmozdításának sikeres politikáját fejlesztette ki. A jelentés azzal zárul, hogy a kapcsolt energiatermelés és a városfűtés koncentrált, következetes kormányzati figyelmet igényel annak érdekében, hogy lebontsa azokat a változatos korlátokat, amelyek megakadályozhatják teljes potenciáljának a megvalósítását.

A jelentés és a mellékletei megtalálhatók az IEA honlapján:

www.iea.org

Jelenetés
Mellékletek