AZ MKET XVII. KONFERENCIÁJA

Gyönyörű tavaszi időben, kellemes környezetben került megrendezésre 2014. március 18-19-én Siófokon a Hotel Azúrban a Magyar Kapcsolt Energia Társaság XVII. konferenciája.

A megváltozott jogi környezet, a termelői egységek éves kihasználtságának csökkenése ellenére nagy érdeklődéssel jöttek szakembereink a konferenciára, ahol meg tudtuk beszélni gondjainkat, bajainkat és megpróbáltunk optimistán tekinteni a jövő feladataira, kihívásaira!

A konferencián 22 előadás hangzott el a kapcsolt termelés helyzetéről, kilátásairól, a gázturbinás, gázmotoros erőművek üzemeltetéséről, a biogáz motorok hazai és európai helyzetéről, a földgáz piac jelenéről, jövőjéről, energiahatékonysági irányelvről az Európai Unióban, valamint egy jól sikerült pódiumvita a kapacitáspiac jelenéről és jövőjéről.

Külön bemutatásra került az NRG-Agent Kft. NRG Mini L8SPHNG típusú 8kWv 18kWhő teljesítményű gázmotorja, amely alkalmas iskolák, óvodák, farmok villamos- és hőenergia ellátására.

 

Társaságunk pályázatot hirdetett az év legsikeresebb gázmotoros erőművére, amelyet ebben az évben a

Győri Gázmotoros Kiserőmű (Győr-Szol Zrt.) érdemelt ki.

Ugyancsak kiosztásra került a kapcsolt energiatermelés technológiájának úttörőjéről, Heller Lászlóról elnevezett díj, amelyet

Hamvai László és Korcsog György nyert el.

A konferencián megjelent hallgatóság (130 fő) ismeretekben, tapasztalatokban gazdagabban, személyes barátságokat bővítve tért haza a kétnapos rendezvény befejeztével.