Elnökség, tisztségviselők

ELNÖKSÉG, TISZTSÉGVISELŐK

03

PAPP ANDRÁS

Beosztás: Elnök

1994-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán és 1999 óta dolgozik energetikai területen. 2001-től a Kraftszer Kft. vállalkozási főmérnöke, 2003-tól vállalkozási igazgatója, majd 2008-tól 2010-ig a Kraftszer Épületgépészeti Kft. ügyvezető igazgatója. 2011-ben alapító tagja a Penta Industry Kft-nek, melynek tulajdonosa és ügyvezető igazgatója 2012-ig. 2012-től ügyvezető igazgatója az akkor az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport tulajdonában álló Sinergy Kft-nek. Az ügyvezető igazgatói pozíció mellett alapítója és Üzletágvezetője volt az ELMŰ-ÉMÁSZ Enhome Üzletágának, továbbá az RWE Kelet-közép Európai B2C Megújuló Energia Kompetenciacentrumának vezetője. A Sinergy Kft. ALTEO csoport által történt megvásárlását követően 2015. májusától 2019. augusztus 31-ig a Sinergy ügyvezető igazgatói tisztsége mellett az ALTEO Nyrt. vezérigazgató-helyettese, egyben az ALTEO Társaságcsoport Energiatermelés és Energetikai szolgáltatás Üzletágának vezetője, valamint az ALTEO Nyrt. Igazgatóságának tagja. 2016. áprilisától szakmai alelnöke, 2019. áprilisától pedig elnöke a Magyar Kapcsolt Energia Társaságnak.

papp.andras@mket.hu

baloghzoltan

BALOGH ZOLTÁN

Beosztás: Operatív alelnök

Gépészménök (BME-1997)
Közgazdász szakmérnök (PSZF – 2012).
Több mint 20 éve dolgozom az energetikában.
Főbb területek: energiahatékonyság, gázmotoros kiserőművek, virtuális erőművek.
Jelenleg az MVM Partner Zrt. Virtuális erőművét irányítom

balogh.zoltan@mket.hu

drkisscsaba

DR. KISS CSABA

Beosztás: Szakmai alelnök

Dr. Kiss Csaba az MVM ZRt. termelési és műszaki vezérigazgató helyettese

MBA diplomáját a londoni Buckinghamshire Chilterns University College-ban szerezte International Finance területen 2006-ban.

Műszaki tudományok doktora lett, Ph.D. diplomáját a bécsi University of Technology egyetem Termodinamikai tanszékén szerezte 2011-ben.

Több mint 30 évnyi nemzetközi és hazai tapasztalattal rendelkezik a villamosenergia iparban. Erőművek üzemeltetésében és fejlesztésében nagy gyakorlatra tett szert.

1999 óta ügyvezető igazgatója volt különböző típusú erőműveknek, többek között: az AES Borsodi Hőerőmű széntüzelésű, az AES Tiszapalkonya szén/biomassza tüzelésű magyarországi erőműveknek, de Olaszországban is vezette az AES Ottana olajtüzelésű  erőművet.

Energiatermelési igazgatója volt az E.ON Hungária Zrt. magyarországi erőműveinek.

GE Energy Zrt. ügyvezető igazgatója valamint a Paks II. Zrt. vezérigazgató tanácsadói feladatát is ellátta.

1996 és 1999 között, mint projekt fejlesztési igazgató dolgozott biomassza, CFB szén és a CCGT gáz erőművek fejlesztésén az USA-ban, Brazíliában, Magyarországon és egyéb európai AES projektekben.

kiss.csaba@mket.hu

placeholder

LÁSZLÓ TAMÁS

Geológus technikus, bányamérnök. Diplomámat a Leningrádi bányászati egyetemen szereztem 1968-ban. Főbb munkahelyeim: Kutató intézet, Minisztérium, Bruun and Sörensen dán energetikai vállalkozás, egyéni vállalkozó, EETEK (10 telephelyen, mintegy 23 MW gázmotoros beruházás megvalósítása), 2010 óta az MKET operatív alelnöke.

laszlo.tamas@mket.hu

tompaferenc

TOMPA FERENC

Beosztás: elnökségi tag

Tompa Ferenc az egyetemi diplomáját 1981-ben szerezte meg a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán. Ezután a TITÁSZ Debreceni Erőművében helyezkedett el, ahol az energia termelés területén dolgozott. Később a Termelési osztályt vezette, majd a privatizációt követően a Debreceni Erőmű erőművezetője, ezt követően pedig az E.ON Energiatermelő Kft.-ben Keleti Régióvezetői pozíciót töltött be. Aktívan részt vett 1998. – 2000. között a Debreceni Kombinált Ciklusú Erőmű beruházási munkájában, majd 2005. – 2007. között projektvezetőként irányította a Nyíregyházi Kombinált Ciklusú Erőmű létesítésében közreműködő magyar team-et. Később az E.ON Hungária Zrt. Energiatermelési Igazgatóságán energiatermelési projektvezetőként dolgozott. 2015 decemberétől a Veolia Energia Magyarország Zrt. Műszaki Igazgatóságán Gázmotor és gázturbina szakértői feladatokat lát el.
Az MKET-nek magalakulásától kezdve egyéni tagja. A Gázturbina munkabizottság vezetőjeként 2009-ben kapcsolódott be a társaság munkájába, majd 2013-tól elnökségi tagként vesz részt a társaság irányításában.

tompa.ferenc@mket.hu

barnanandor

BARNA NÁNDOR

Beosztás: gázmotor munkabizottság-vezető

barna.nandor@mket.hu

placeholder

VINCZE ERIKA

Beosztás: jogi-gazdasági munkabizottság-vezető

vincze.erika@mket.hu

placeholder

DAJBUKÁT LÁSZLÓ 

Beosztás: elnökségi tag

MOLNÁR  RUDOLF

Beosztás: elnökségi tag