LÁTOGATÁS A DUNAMENTI ERŐMŰBEN (G3 BLOKK)

A Gázturbina Munkabizottság immár 8 éve tevékenyen részt vesz a hazai szakemberek eszmecseréjének, tapasztalatcseréjének kiszélesítésében. A közelmúltban 13. alkalommal ülésezett a GDF SUEZ Dunamenti Erőművében, Százhalombattán.

Ezek a kihelyezett ülések alkalmat nyújtanak a szakemberek személyes találkozására, az új (vagy régebbi) létesítmények megismerésére, üzemlátogatásra, de amellett előadások színesítik, bővítik a programot.

2012. november 14-én került sor a Dunamenti Erőmű G3-as kombi-ciklusú gázturbinás egység megismerésére. A házigazdák értékes előadásokban ismertették a G3 blokk létesítésének előzményeit, a beruházás történetét, a gépek üzembehelyezését és az elmúlt 1 év üzemi tapasztalatait.

A közelmúltban hozott, megváltozott szabályozók a Dunamenti Erőművet is kényszerhelyzetbe hozzák (különösen az F blokkoknál a jövőbeni üzemeltetés vonatkozásában).

A munkabizottság az elmúlt évek alatt szinte végigjárták, megismerték az összes hazai gázturbinát, most új utat, témát kell keresnünk, hogy a munkabizottság tevékenysége a jövőben is hasznos információkkal, tapasztalatokkal lássa el tagjait, szakembereit.

Az alábbiakban ízelítésül közreadjuk a látogatáson készült néhány fotót.

Hamvai László

About wordpress@origami-europe.hu