Megújult az MKET Elnöksége

Tisztelt Tagság! 

Az idei Közgyűlés megválasztotta a Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) új elnökségét. A Közgyűlést követő alakuló elnökségi ülésen az elnökség megválasztotta az tagjai közül az MKET Elnökét valamint a Szakmai és az Operatív alelnököt.

Az MKET elnöke Papp András, az ALTEO vezérigazgató-helyettese lett, az Elnökség Szakmai alelnöknek dr. Kiss Csabát az MVM Műszaki vezérigazgató-helyettesét szavazta meg, míg az Operatív alelnöki pozíciót Balogh Zoltán az MVM Partner Kiserőművi Szabályozó Központjának vezetője tölti be. Az elnökség tagjai továbbá: Dajbukát László Levente (Greenergy), Deme Roland (E-ON), Molnár Rudolf (FŐTÁV) és Tompa Ferenc (MVM-GTER).

Az új elnökség legfőbb feladatának az MKET, mint szakmai szervezet teljes megújítását tűzte ki célul. Az előző elnökségi ciklus alatt megújult a szervezet arculata, honlapja. Szeretnénk, ha ebben a 3 évben az MKET-ben folyó szakmai munkát is sikerülne a Tagság támogatásával és aktív részvételével felpezsdíteni. Ezen célok elérését a megújult elnökség és az MKET munkáját segítő új, tapasztalt kollégák fogják segíteni, lendületükkel, munkabírásukkal, új látásmódjukkal.

Az elkövetkező néhány hónapban reméljük Önök is tapasztalni fogják a változásokat és és megismerik új szolgáltatásainkat. A változásokról minden tagunk időben és folyamatosan tájékoztatást kap.

Az elnökség szeretne a MKET tagságával szorosabb, aktív kapcsolatot kialakítani. Erre a jövőben a XXI. századi kommunikációs csatornákon (honlap, fórum, közösségi média) kívánunk elsősorban lehetőséget biztosítani. Kérjük Önöket, hogy észrevételeitekkel, ötleteitekkel, javaslataitokkal a jövőben is segítsétek munkánkat.

A kapcsolt energiatermelésnek (ahogy a konferenciánkon is elhangzott) stabil helye van a hazai energiatermelési portfólióban. Célunk, hogy munkánkkal és szakmai tapasztalatainkkal segítsük ezen modern és hatékony technológia további működését és terjedését a hazai villamos energia rendszerben. Ennek első lépéseként elkészül egy részletes tanulmány, amely bemutatja a hazai kapcsolt energiatermelés jelenjét, és a jövőbeli továbbéléshez/ terjedéshez szükséges feltételeket. Az elkészült anyag nem csak a tagság számára jelenthet hasznos információkat, de az energetikáért felelős államtitkárság is megkapja és reményeink segíti a most készülő Magyar energiastratégia kialakításában valamint a jogszabályok előkészítésében.

Reméljük, hogy az elnökségi ciklus végén örömmel számolhatunk be a fenti célok eléréséről.

 

Üdvözlettel:

Papp András

Elnök