Wärtsilä Hungary Kft.

„A Wärtsilä a világ vezető szolgáltatója a hajózási és energiaipari piaci ágazatok számára nyújtott intelligens technológiai fejlesztések és a teljes életcikluson át tartó megoldások terén. Hangsúlyt fektetve a fenntartható innovációra, összhatékonyságra valamint az adatelemzésre, a Wärtsilä maximalizálja ügyfelei hajóinak és erőműveinek környezeti és gazdasági teljesítményét.

A Wärtsilä energia megoldások gáz- és folyékony halmazállapotú fűtőanyaggal működő, legfeljebb 600 MW kapacitású rugalmas alaperőművek egyik piacvezető beszállítója. A vállalat egyedi megoldásokat kínál az energiatermelés csúcsüzemi és tartalékos üzemmódjához, valamint az időszakos energiatermelés kivitelezéséhez. Emellett a Wärtsilä erőművek folyékony földgáz (LNG) terminálokat is ellátnak. A vállalat a teljes erőművek gyorsított leszállítását, a hosszú távú üzemeltetést és karbantartást, tehát teljes körű megoldásokat biztosít ügyfelei számára.

A Wärtsilä magyarországi jelenléte 2003 decemberében kezdődött, amikor a Wärtsilä Finland Oy magyarországi fióktelepe megalakult Biatorbágyon. 2006 júniusában a cég Budaörsre költözött, és 2009-ben, öt év sikeres tevékenység után Wärtsilä Hungary Kft.-vé alakult. Ugyanebben az évben növekvő ügyfélkörünk magas kiszolgálása érdekében Romániában, a konstancai kikötőben megnyitottuk új irodánkat és műhelyünket. A Wärtsilä Hungary Kft. az egyik legmeghatározóbb piaci résztvevőjévé vált az energia és tengeri ágazatokban széleskörű szervizszolgáltatásai által.

A Wärtsilä Hungary Kft. szervizhálózata Magyarországon, és a környező országokban; Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában működik.

https://www.wartsila.com/hun