Rólunk

Magyar Kapcsolt Energia Társaság

 A Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) 1996-ban alakult azzal a céllal, hogy a hazai kapcsolt hő- és villamosenergia-termelést szakmailag támogassa, emellett ellássa a kapcsolt energiatermelésben érdekelt jogi és magánszemélyek szakmai érdekképviseletét, továbbá tudományos és oktatási tevékenységével terjessze, népszerűsítse a kapcsolt energiatermeléssel összefüggő ismereteket, technológiákat.

2012: Az MKET elnökévé választják Rudolf Viktort, míg szakmai alelnöknek Papp Andrást. Ugyanebben az évben Dr. Kiss Csabát beválasztják a Cogen Europe elnökségébe.

2014: Mostantól már az év legjobb szabályozó központja díjra is lehet pályázni.

2016: Az MKET új elnöke dr. Kiss Csaba. Szakmai alelnök Papp András.

2017: A Cogen Europe alelnökévé (Vice President) választják Dr. Kiss Csabát

2017. áprilisban megalakul a Szabályozó központ munkabizottság, összefogva szabályozó központok érdekérvényesítését.

2017. szeptember: A Cogen Europe a történetében először nem Brüsszelben, hanem Budapesten rendezi meg éves konferenciáját, ami az MKET szakmai munkájának egyértelmű elismerése. A rendezvényen szó esett arról, hogy hogyan és mivel fűtünk majd 2050-ben, melyek a várható tendenciák a kapcsolt energiatermelésben, mi a Tiszta Energia Csomag célja és jelentősége.

2018: A társaság megújulásának jegyében teljes arculatváltás és székhelyváltozás is történik. A cél, hogy az immár több mint 20 éves szervezet megfeleljen az új idők kihívásának a digitális korban valamint a tagság számára magas szintű szolgáltatásokat nyújtson.

2019. április: Papp Andrást választják meg a társaság elnökévé, dr. Kiss Csabát szakmai alelnöknek, míg Balogh Zoltán az operatív alelnöki pozíciót tölti be.

2019: Elkészül az MKET 4. tanulmánya, „A kapcsolt energiatermelés magyarországi jövőképe” címmel, amely bemutatta azon tényezőket, melyek a szektor hazai jövőképét befolyásolni fogják az Uniós és hazai jogszabály környezetben.

2020: Az MKET a kapcsolt energiatermelés részarányának növelése érdekében folyamatos lobbitevékenységet folytat a jogalkotó szerveknél és ennek érdekében minden iparági egyeztetésen képviseli a tagság érdekeit. Legnagyobb hangsúlyt a primer energiamegtakarítás mellett a hazai villamos energia rendszer üzembiztos működése kapja, amely elképzelhetetlen gyors, rugalmasan működő földgáztüzelésű kapcsolt erőművek (gázmotorok, gázturbinás erőművek) nélkül.

Természetesen a történetnek nincs vége! Hiszen napról-napra azon fáradozunk, hogy a kapcsolt energiatermelés még inkább elterjedjen és tovább fejlődjön. a